• Service auto non stop

Roluire jante

Roluire jante

Roluire-jante

Serviciul de roluire jante poate fi un proces consumator de timp și mai creativ, care depinde foarte mult de calificările unui mecanic auto specializat și de disponibilitatea unui echipament de roluire jante de calitate, cu echipamente de înaltă tehnologie și cu dispozitivele necesare. Este important să colaborezi cu un service auto autorizat dacă ai jante defecte din oțel, metale neferoase sau din aliaj. Roluitul jantelor cu deformare radială/axială folosind tehnologia avansată a unui service auto profesional, permite corectarea deformației. La roluirea jantelor din aliaj, un service auto specializat folosește numai echipamente de calitate și metode de reparații testate în timp, care garantează un rezultat excelent. Recondiționarea jantelor necesită o abordare individuală și combină tehnologii diferite, a căror utilizare depinde de tipul de deteriorare a acesteia.

Confruntat cu problema deteriorării jantelor, fiecare proprietar de mașină se află în dilema alegerii: să cumpere jante noi sau să găsească un service auto specializat în roluirea și restaurarea jantelor auto. Un service auto specializat în roluire jante, oferă reparații de calitate, fiabile și, de asemenea, rapide. Procedura de roluire în sine, dacă vorbim despre o singură roată, durează de la 15 minute până la o jumătate de oră. Dar un timp mai precis îți va fi indicat de un mecanic auto specializat la fața locului, atunci când efectuează diagnostice preliminare utilizând echipamentul service-ului auto și înțelegând exact la ce nivel trebuie rezolvată problema.

Servicii de roluire jante la un service auto specializat

În etapa inițială a reparației, un mecanic auto specializat, folosind echipamente moderne, diagnostichează defecțiunea jantei, după care proprietarilor de mașini li se oferă una dintre opțiunile acceptabile de reparație, roluire jante, indicând și costul lucrării. Dacă, după măsuri de diagnosticare, se dezvăluie că janta nu poate fi restaurată, acesta este returnată clientului cu indicarea motivului pentru care reparația nu se poate realiza.

În funcție de rezultatele diagnosticării, oportunitatea roluitului jantelor pe echipamentul special, va fi determinată în mod general. Trebuie să apelezi la un service auto specializat pentru deformări deosebit de severe, deoarece acolo există o mașină de roluire jante adecvată cu profilul de acțiune dorit.

Roluirea jantelor este o procedură complexă și de aceea trebuie să apelezi la un service auto autorizat pentru restaurarea jantei prin roluit. Un mecanic auto specializat care folosește echipamente moderne, poate diagnostica defecțiunea jantei. Pe baza diagnosticului ți se va oferi reparaţia corespunzătoare și costul acestei lucrări. Sunt acceptate pentru roluire, jante turnate, forjate și din oțel de toate dimensiunile și aproape în orice stare. Serviciul de roluire jante garantează eliminarea completă a curbei axiale și radiale. În plus, este posibilă și vopsirea jantei după această procedură.

Apelează la un service auto specializat pentru roluire jante

Dacă intri într-o groapă sau lovești o bordură cu roata, jantele din oțel se îndoaie adesea, ceea ce duce la bătăi și vibrații în timpul șofatului și, adesea, roțile încep să se dezumfle. Astfel de daune trebuie reparate. Pentru repararea jantelor din oțel, un service auto specializat folosește o mașină specială de roluire jante. Există o părere greșită că, după roluire, janta devine moale și se îndoaie mai des, dar de fapt nu este așa. Totul depinde de funcționalitatea tehnică a echipamentului și de calificările unui mecanic auto Brașov specializat, care setează rolele de roluire strict în funcție de parametrii jantei, astfel încât în timpul procesului de restaurare nu numai janta în sine să fie aliniată, ci și îndoirea originală a marginii să fie păstrată. Un service auto profesional îți poate recomanda ca la fiecare schimbare sezonieră a anvelopelor să verifici și starea jantelor și, dacă este necesar, să soliciți serviciul de roluire jante.

Roluirea jantelor la un service auto profesionist, se realizează cu respectarea strictă a întregului proces tehnologic, ținând cont de toate deformațiile fizice și chimice ale jantei. Dacă janta este fabricată din material din aliaj ușor, atunci restaurarea sa se realizează prin metoda de roluire, cu execuția suplimentară a zonelor deteriorate pe partea exterioară sau interioară a jantei.

Soluții rapide de roluire jante auto la un service auto profesional

Reparația rapidă a jantelor deformate se realizează după cum urmează: 

Inițial, janta este montată pe un echipament tehnologic, fixată cu o placă frontală folosind un inel de centrare care se potrivește cu orificiul central al unui anumit model de jantă. Apoi un mecanic auto profesionist, folosind duze speciale de diferite forme, dă treptat jantei circumferința inițială, controlând în același timp alți parametri de reparație.

Dacă s-au găsit fisuri în timpul diagnosticării inițiale a jantei sau în timpul lucrărilor de îndreptare, atunci acestea sunt eliminate prin sudura cu argon.

Un service auto specializat, care efectuează lucrări de roluire jante, nu încalcă structura metalică a jantei și nu reduce rezistența acesteia. 

Oferind reparații rapide ale jantei, un service auto profesional garantează o performanță excelentă a muncii, care, la rândul său, este cheia unei durate mari de viață a jantei reparate.

Forța pentru rolă este creată folosind sistemul hidraulic. Cu cât defecțiunea este mai mare, cu atât procedura de restaurare durează mai mult.

Pe măsură ce janta capătă forma sa inițială, dimensiunile sale sunt măsurate și forma geometrică este controlată. Această operațiune poate fi efectuată de mai multe ori, până se obține forma geometrică optimă.

Nu se poate presupune că, în urma roluirii, se obține o formă de disc care nu va necesita o echilibrare suplimentară. Operațiunea de echilibrare este obligatorie pentru orice tehnologie de roluire.

Precizia și calitatea jantelor auto roluite depinde de calitatea echipamentului pe care se efectuează procesul de recuperare. Și deși există echipamente de roluire jante în aproape toate service-urile auto care se ocupă de montarea anvelopelor, calitatea recuperării jantelor poate fi diferită, tocmai din cauza imperfecțiunii echipamentului.

Trebuie să înțelegi că procedura de restaurare a jantelor nu poate fi efectuată de un număr infinit de ori. Mai devreme sau mai târziu, pe secțiunile îndreptate sau roluite ale jantei, apar defecte care nu mai pot fi restaurate.

Dacă ai nevoie de servicii de roluire jante la preț corect și, în același timp, calitativ și fiabil, atunci un service auto autorizat este pregătit să-ți ofere servicii de restaurare a jantei și o abordare profesională și individuală a oricărei situații.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button