• Service auto non stop

Îndreptat jante

Îndreptat jante

indreptat-jante

Frecvența îndreptării jantelor depinde de diverși factori, iar aceștia nu sunt legați doar de starea drumurilor sau experiența șoferului. Prin urmare, este mai bine să previi chiar și deformările minore. Cu siguranță, trebuie să apelezi la un service auto specializat atunci când ai probleme cu jantele deteriorate. Înainte de începerea lucrărilor de îndreptat jante, un service auto specializat diagnostichează deteriorarea jantelor, după care determină costul și fezabilitatea reparației. Trebuie să apelezi la un service auto specializat atunci când ai probleme cu jantele care trebuie îndreptate, și anume:

Există așchii sau îndoituri;

Elementele de fixare s-au pierdut sau au fost sparte;

Unele elemente decorative au fost deteriorate;

Există denivelare axială orizontală;

Există denivelarea radială verticală.

Eliminarea curbei axiale a jantei este un proces tehnic complex asociat cu faptul că, pe lângă deteriorarea minoră, pot apărea deformații semnificative. Toate acestea complică reparația. Pentru a determina acest tip de încălcare în funcționarea jantei, este necesar să se efectueze diagnostice pe un suport special.

Îndreptarea jantelor din aliaj reprezintă un proces complex, care include nu numai diagnosticarea deteriorărilor, eliminarea acestora, ci și vopsirea, dacă este necesară.

Apelează cu încredere la un service auto specializat în îndreptat jante

Serviciul de îndreptat jante la un service auto specializat se efectuează cu sau fără încălzirea metalului, pentru a nu deteriora structura jantei. Este important să colaborezi cu un service auto autorizat deoarece:

Îndreptarea jantei este mai ieftină decât să cumperi alta nouă;

Tehnologiile pe care le folosește un service auto autorizat nu deteriorează structura metalică a jantei;

Un mecanic auto profesionist lucrează calitativ, cu garanție, rapid și ținând cont de dorințele clienților;

– Prețul serviciilor este accesibil și conform standardelor.

La un service auto specializat, procesul de îndreptat jante este mai ieftin, decât cumpărarea de noi jante. Îndreptarea jantelor trebuie efectuată în următoarele cazuri:

Dacă la diagnosticarea jantelor s-au constatat defecțiuni;

La montarea anvelopei, înainte de echilibrarea roților, uneori la schimbarea anvelopele sezoniere;

După accidente de circulație.

Alegerea tehnologiei pentru reparații jante, se face în funcție de gradul de deteriorare și prin două metode: îndreptat jante sau roluit.

Au trecut vremurile când îndreptarea jantelor se făcea cu un ciocan prin lovire. Astăzi, echipamentele speciale fac față deformărilor jantelor într-un mod mult mai profesional. Îndreptarea jantei este o procedură complexă care include diagnosticare, eliminarea tuturor daunelor, restaurarea geometriei și, dacă este necesar, vopsirea.

Trebuie avut în vedere faptul că defectele exterioare nesemnificative, ascund uneori daune grave, care pot complica procesul de îndreptare a jantei. În special, deplasarea axială poate fi destul de provocatoare, iar eliminarea acesteia este o operațiune consumatoare de timp. Depistarea unor astfel de defecte se produce în timpul diagnosticării la stand, înainte de a determina procedura de îndreptat jante.

Alege un service auto specializat pentru îndreptat jante

Costul serviciului de îndreptat jante la un service auto specializat este stabilit în conformitate cu parametrii jantei și natura daunelor:

Refacerea geometriei modificărilor jantei;

Deteriorări radiale pe față sau pe spate;

Eliminarea deplasării axiale;

Corectarea deplasării radiale și axiale;

Îndreptat jante.

Prețurile pentru îndreptat jante depind de dimensiunea roții, tipul mașinii, complexitatea lucrării, timpul de lucru și cantitatea de materiale folosite pentru reparații. Jantele turnate, precum și cele din oțel nu sunt în mod categoric supuse reparațiilor, dacă există crăpături la baza spițelor și orice deteriorare a orificiilor de montare.

Îndreptarea jantelor este o acțiune mecanică de restabilire a geometriei. În esență, întregul proces de îndreptare se reduce la lovirea jantei curbate pentru a o îndrepta. Dar nu este recomandabilă îndreptarea jantei cu un ciocan, deoarece, cu o mișcare greșită, se poate sparge suprafața acesteia. Prin urmare, este important să colaborezi cu un service auto specializat pentru procesul de îndreptat jante profesional și fără consecințe neplăcute.

Servicii rapide de îndreptat jante la un service auto specializat

Un service auto specializat în servicii de îndreptat jante garantează un rezultat excelent, deoarece folosește metode moderne și consumabile de o calitate excelentă. Efectuând îndreptarea unei jante deteriorate, un mecanic auto profesionist îi restaurează complet caracteristicile tehnice, eliminând inclusiv defectele din fabrică. În același timp, dacă utilizarea ulterioară a unei jante deteriorate este periculoasă și nu se poate garanta siguranța acesteia, nu se întreprind astfel de lucrări.

Înainte de a începe procesul de îndreptare a jantei, un mecanic auto profesionist va evalua starea acesteia. Prima etapă a reparației este curățarea jantei pentru a o elibera complet de murdărie și depuneri. Este foarte important să se curețe temeinic janta de depuneri. Chiar și o mică poluare poate face o crăpătură invizibilă și până la urmă toată munca va fi inutilă. În cea de-a doua etapă, un mecanic auto profesionist examinează janta pentru denivelările radiale sau axiale. Echipamentul specializat permite determinarea cu precizie a datelor de decalaj ale roții. Îndreptarea jantelor la un service auto specializat este posibilă atât deformarea axială, cât și radială. 

În pasul următor, janta este verificată pentru fisuri și zgârieturi. Eliminarea acestor daune este foarte importantă pentru a obține un rezultat de calitate. Jantele se pot deforma ca urmare a impactului cu gropi și denivelări care apar pe drumuri primăvara, nereguli ale suprafeței drumului în zonele în care se fac reparații, șine de tramvai sau treceri de cale ferată. Acestea sunt situații tipice în care se poate deforma o jantă. Partea interioară a jantei suferă mai des pentru că nu există spițe care să rigidizeze janta. Deformațiile minore nu pot fi văzute vizual când mașina este pe sol, dar sunt clar vizibile când roata se învârte. 

Destul de des, deformarea jantelor are un efect redus asupra comportamentului mașinii, dar anvelopele de pe o jantă strâmbă se uzează neuniform, ceea ce provoacă un dezechilibru progresiv. Dacă pe drum a apărut o situație în care janta s-ar putea îndoi, este important să colaborezi cu un service auto autorizat pentru îndreptat jante. Dacă impactul a fost pe partea exterioară a roții și janta a fost îndoită între spițe, apar tensiuni interne semnificative, din cauza cărora janta se poate crăpa, imediat sau în timpul procesului de îndreptat sau roluit. Dacă se întâmplă acest lucru, fisura este sudată folosind sudura cu argon. Un service auto specializat are echipamente tehnologice avansate și un mecanic auto specializat în lucrări de îndreptat jante. De asemenea, este oferită o garanție pentru lucrările efectuate.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button